Esselamu alejkum!

Dobrodošli!
أهلا و سهلا
Welcome!
Willkommen!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Rafting na Neretvi

Rafting na Neretvi - Jednodnevni tour 40 eura


Osjeti najuzbudljivi jednodnevni odmor u životu, osjeti avanturu, osjeti zov prirode, osjeti jedini preostali kutak netaknute prirode u europi na halal način.

Jednodnevno spuštanje kanjonom Neretve sa mogućnošću prenoćišta na Boračkom jezeru.
Polazna destinacija je udaljena od Konjica 35 km. Za korisnike raftinga obezbeđen je prevoz iz Konjica il
i po dogovoru iz Sarajeva.
Za sve navedene programe posjedujemo kompletnu rafting i kamp opremu, uz bosanske specijalitete sa roštilja i potpuno odsustvo civilizacije, vrijeme provedeno na raftingu čini povratak prirodi stvarnim.Suad Drpljanin

Suad Drpljanin


Najbolji i najiskusniji skiperi sa višegodišnjim iskustvom u raftingu će se pobrinuti za vašu sigurnost i da vam lijepa uspomena na rafting ostane u trajnom sjecanju.
Vožnja čamcem traje oko 6 sati od polazne destinacije Glavatičevo do dolazne destinacije Džajići.

Nakon završetka prve etape raftinga po izkasku iz Malog kanjona slijedi kraći odmor i ručak sa roštiljskim specijalitetima na prelijepim plažama do kojih je moguće doći samo gumenim čamcem. Nakon ručka, odmora i kupanja sljedi druga etapa raftinga kroz Veliki kanjon i nezaboravne bukove i slapove zelene ljepotice NERETVE koja se završava dolaskom u Džajiče.

Napomena:
U cijenu je uključen prevoz iz Konjica do polazne tačke raftinga, spuštanje u čamcima i roštilj.


Opširnije o Neretvi

Neretva je rijeka dužine 225 kilometara u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Rijeka Neretva je najduža i najveća rijeka u istočnom jadranskom slivu. Neretva izvire na nadmorskoj visini od 1.095 metara ispod planina Zelengore i Lebršnik u BiH i kroz tu zemlju protiče u dužini od 203 km, da bi posljednjih 22 km tekla kroz Hrvatsku.
Neretva od izvora prema ušću prvobitno teče od jugoistoka prema sjeverozapadu, tvoreći tako i sjevernu stranicu Hercegovine. Nedaleko od Konjica i Ramskog kraja skreće prema jugu, i teče u smjeru od sjevera prema jugu.
Njene pritoke u gornjem toku su Repešnica, Rakitnica i Ljuta sa desne, te Lađanica, Župski Krupac, Bukovica i Bijela s lijeve strane. Tu su još i Krupac, Trešanica, Idbarčica (Baščica), Kraljuščica i Neretvica. U svom gornjem toku, sve do Čapljine, Neretva je kanjonska rijeka, a zapadno od Konjica ulijeva se u akumulacijsko jezero Jablanica.
Od morske obale do Metkovića (20km) Neretva je plovna, od Opuzena se dijeli na dvanaest rukavaca koji čine njezinu deltu, a u Jadransko more utječe u blizini Rogotina i Ploča.

POPULARNE DESTINACIJE
Popularne destinacije - MostarRafting-na-NeretviBanjski-turizam
Copyrigted | www.tourbosnia.com | Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox browser | Dizajn stranice i Webmaster: Sanin Pehlivanović