Esselamu alejkum!

Dobrodošli!
أهلا و سهلا
Welcome!
Willkommen!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Petodnevni obilazak Hercegovine

Mostar - Blagaj - Počitelj - Stolac - Kamp Tara
5 dana -  4 noćenja
  1. Dan - Dolazak grupe. Transfer autobusima od sarajevskog ajrodroma do kampa "Tara" u Blagaju. Smještaj. Slobodne aktivnosti. Večera. Noćenje.

  2. Dan - Doručak. Odlazak grupe u jutarnjim satima. Obilazak Mostara, uz pratnju stručnog lokalnog vodiča. Vraćanje na ručak. Slobodne aktivnosti (jahanje, fudbal, košarka, kupanje,  šetnja pored rijeke…) Večera. Noćenje.

  3. Dan - Doručak. Odlazak grupe u jutarnjim satima. Obilazak Blagaj (tekija i kula iz srednjeg vijeka),  uz pratnju stručnog lokalnog vodiča. Vraćanje na ručak. Slobodne aktivnosti (jahanje, fudbal, košarka, kupanje, šetnja pored rijeke…) Večera. Noćenje.

  4. Dan - Doručak. Odlazak grupe u jutarnjim satima. Obilazak Počitelja i Stoca, uz pratnju stručnog lokalnog vodiča. Vraćanje na ručak. Slobodne aktivnosti (jahanje, fudbal, košarka, kupanje,  šetnja pored rijeke…) Večera. Noćenje.

  5. Dan - Doručak. Povratak autobusima do Sarajeva. Uz mogućnost obilaska Sarajeva.


Napomena:
Idealno je za grupe od 30 do 50 osoba. Djeca do dvije godine gratis ukoliko ne koriste poseban ležaj.
Opširnije
o kampu Tara


Kapacitet kampa je smještaj 50 gostiju. Kreveti su raspoređeni u kulama te u dućanima tj. bungalovima. Smještaj je po tipu četverokrevetnih, petokrevetnih i šestokrevetnih soba. Sobe imaju mokri čvor. U sklopu objekta je sala za ručavanje, a hrana se dobavlja iz restorana u gradu. Dvije dominirajuće kule su spojene mostom ispod kojeg je bazen. Most je maketa Starog mosta i visinom od 2 m te dubinom bazena od 2 m, mogući su skokovi za djecu sa velikom sigurnošću. U sklopu objekta postoji veći bazen, okolina je urađena kao park sa jezerom od 200 kvadrata površine te vanjskim igralištem.


Predviđeni lokaliteti su mjesta gdje je hronološki živio:

  1. Prahercegovac – pećina Badanj u koritu rijeke Bregave kod Stoca gdje je prije 15000 godina loveći mamute i ribu preživljavao a u zidu pećine oslikao lik konja.

  2. Ilirski Hercegovac-Grad Daorson, grad Teutin, zadnje ilirske kraljice o kojoj i sada žive legende. Kraljice čiji je bijeg od Rimljana od Stoca prema Konjicu pratilo 7 orlova. Grad Daorson sa svojim kiklopskim zidovima i danas impresionira građevinare monilitima od 20 i više tona.

  3. Rimski Hercegovac je živio u Mogorjelu pored Čapljine Vila Rustica očuvala je sjećanje na život na limesu Carstva i niz detalja govori o životnom stilu mediterana kojem hercegovina pripada

  4. Srednjevjekovni hercegovac živio je na Stjepan gradu iznad Blagaja, a umirao ili nastavljao vječni život na Radimlji i drugim nekropolama u okolini

  5. Turski Hercegovac je ostavio nakon sebe Počitelj, Begovinu u Stocu, tekiju u Blagaju i naravno mostarski Stari grad sa Mostom

POPULARNE DESTINACIJE
Popularne destinacije - MostarRafting-na-NeretviBanjski-turizam
Copyrigted | www.tourbosnia.com | Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox browser | Dizajn stranice i Webmaster: Sanin Pehlivanović