Esselamu alejkum!
Welcome!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Petodnevni boravak na Vlašiću
skijanje - sankanje

Travnik-Vlašić-Babanovac
5 dana -  4 noćenja

  1. Dan - Dolazak grupe. Transfer autobusima od sarajevskog ajrodroma do vikendice na Vlašiću (Babanovac). Po želji može se obići vezirski grad Travnik.Smještaj. Slobodne aktivnosti. Večera. Noćenje.
  2. Dan - Doručak. Odlazak po želji na skijanje - sankanje. Vraćanje na ručak. Slobodne aktivnosti, šetnja, skijanje, sankanje, vožnja skutera. Večera. Noćenje.
  3. Dan - Doručak. Odlazak po želji na skijanje - sankanje. Vraćanje na ručak. Slobodne aktivnosti, šetnja, skijanje, sankanje, vožnja skutera. Večera. Noćenje.
  4. Dan - Doručak. Odlazak po želji na skijanje - sankanje. Vraćanje na ručak. Slobodne aktivnosti, šetnja, skijanje, sankanje, vožnja skutera. Večera. Noćenje.
  5. Dan - Doručak. Povratak autobusima do Sarajeva. Uz mogućnost obilaska Sarajeva.

 

Napomena: U cijenu od 150 eura uračunat je prijevoz, hrana i smještaj tokom čitavog boravka. Idealno je za grupe od 10 do 30 osoba. Djeca do dvije godine gratis ukoliko ne koriste poseban ležaj.


Video materijal sa Vlašića snimljen 2008. god.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Opširnije

Planina Vlašić nalazi se u centralnom dijelu Bosne I Hercegovine. Od starog vezirskog grada Travnika udaljen je 28km. Zbog činjenice da se ovdje snijeg zadržava duže od 5 mjeseci sa malim brojem olujnih dana, livada prošaranih raznobojnim cvijećem, rijeke Ugar i razvijenog stočarsta, te proizvodnje nadaleko čuvenog vlašićkog sira, fantastičnim stazama za mountain biking, Vlašić se s pravom ubraja u najveće Tourism attractions Bosne i Hercegovine.
Najviši vrh Opaljenik dostiže 1943m nadmorske visine, dok se na Babanovcu (1260m) nalazi poznati centar za zimske sportove; hoteli, 90-metarska skakaonica, ski liftovi...
Na  Babanovcu je sve do 1991. godine  održavano međunarodno takmičenje u skijaškim  skokovima, "Pokal Vlašić". Osim skakaonice, na Babanovcu se nalazi i pet ski liftova - "Babanovac I i II"; 2100 osoba/h  - "Ugar"; 800 osoba/h - "Markovac"; 1300 osoba/h - "Visovi"; 900 osoba/h i - "Baby"; 300 osoba/h. Ski staza i centralni ski lift, "Babanovac I i II", Vam pružaju i zadovoljstvo noćnog skijanja. U podnožju ski lifta "Ugar", nalazi se i planinska rijeka Ugar, koja je pogodna za ljetni turizam i ribolov. 

 

POPULAR DESTINATIONS
Popularne destinacije - MostarRafting na NeretviBanjski turizam
Copyrigted | www.tourbosnia.com | Site is optimized for Mozilla Firefox | Webmaster: pehlivanovic@gmail.com